Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mi van, ha nem érsz át a túloldalra?

33 méteres féknyomot hagyott maga után az az autó, amely 2008 végén hajnalban, a zebrán gázolt halálra egy 30 éves nőt. A nő dolgozni indult, és már majdnem átért az út túloldalára. A sofőr felfüggesztett börtönbüntetést kapott, ahogy az esetek túlynomó többségében a halálos kimenetelű balesetek okozói.

Bár a súlyos KRESZ-szabályszegések miatt egyre több baleset történik, és tavaly 144 gyalogos halt meg az utakon, az elérhető statisztikák szerint a a vétkes sofőröket legtöbbször vezetéstől eltiltással és pénzbüntetéssel sújtják. A bíróságok és még az egyes bírók gyakorlata is eltér. Nem kerülhet börtönbe minden autós, aki pillanatnyi figyelmetlenségből, vagy önhibáján kívül válik egy baleset szereplőjévé, de mi van azokkal, akik többszörös szabálytalankodással okoznak balesetet?

Ebben a cikkben az [origo] arra kereste a választ, hogy hogyan ítélik meg a bíróságokon az emberéleteket követelő baleseteket, és miért.

0 Tovább

Ki lesz az év tényfeltárója?

Ma este adják át a Göbölyös Soma-díjat, amelyet minden évben a legjobb tényfeltáró munkáért osztanak ki. A 2000 nyarán elhunyt Göbölyös József újságíró becenece volt Soma, számára állít emléket a barátai által létrehozott alapítvány. Azóta minden évben a születésnapján, január 11-én adják át az egymillió forintos díjat a legjobbnak ítélt újságírónak (vagy újságíróknak, ugyanis több alkalommal megosztott díj mellett döntött a zsűri).

Ez az egyik legrangosabb díj a magyar újságírásban, olyan elismert kollégák kapták már meg, mint Vajda Éva vagy Mong Attila. Tavaly az Index munkatársa, Magyari Péter lett a nyertes, de vajon ki lesz a idei díjazott? Részletek a díjról az alapítvány honlapján.

0 Tovább

oknyomozás

blogavatar

Ez az [origo] blogja, amelyen bemutatjuk oknyomozó cikkeinket. Van információja korrupcióról vagy más visszaélésről? Írjon nekünk az oknyomozo (kukac) postr.hu címre!

Utolsó kommentek